({0}) shopping_cart
Din varukorg är tom.

Gambas i smakrik salsa

0,00 kr
  • subtitles Produktbeskrivning

    Gambas i riktigt smakrik salsa.
     
    16 st Gambas. Skala de och ta bort tarmen som sitter på ryggen.
    Lägg gambas i en glasskål och häll i 1 dl olivolja och tre finrivna vitlöksklyftor. Täck med plast och  förvara i kylskåpet.
     
    Till salsan:
    400 ml passerade tomater
    2 stora scharlottenlökar finhackade
    2 stora röda paprika finhackade
    2 dl tomatpuré
    1 tsk salt
    kayenpeppar efter smak
    olja eller smör
    2 dl grädde
    finhackad persilja och koriander till dekoration
     
    I en stor stekpanna värmer man smöret eller oljan och steker löken och paprikan tills de är mjuka. Häll i de passerade tomaterna, tomatpuré, salt och kayenpeppar. Låt detta koka under lock på mycket svag värme. Efter ca 45 min blandar man i grädden. Koka i 3 minuter till. Höj värmen och lägg i Gambas tills de är genomvarma. Koka inte - Gambasen blir sega!!
    Servera i en stor stekpanna och dekorera med finhackad persilja och koriander.
    Mycket gott med Patacones. Patacones är mat bananer som man äter mycket i Centralamerika. Här i Sverige får vi äta färsk nypotatis och en fräsch sallad!!!
     
    Buen provecho!

    Hälsningar Minerva från Hässleberga