({0}) shopping_cart
Din varukorg är tom.
Ring oss

Nettovikt - vad är det?

november 05, 2012

Betala inte för vatten


Vattenglaceringen runt fisk och skaldjur behövs för att produkterna ska få en lång hållbarhet. Finns det ingen vattenglacering torrfryser produkterna och tappar både färg och smak.

Nettovikt innebär vikten som är kvar när man hällt av vattenglaceringen som finns runt alla produkter. Vattenglaceringen kan vara allt från 2-20% vilket innebär att om man handlar fisk för 2000 kr kan priset för vattnet på fisken hamna på 400 kr. Detta vattnet häller man rakt ut i vasken.

Sydfisk tar aldrig betalt för vattenglaseringen, utan denna ligger som övervikt i varje förpackning. Köper ni 2,5 kg torskrygg, ligger det ca 2,8 kg i förpackningen. Detta gör att i de flesta fall får ni mer än 2,5 kg i nettovikt. Säljer vi något där innehållet är 2,5 kg brutto, tar vi endast betalt för 2,25 kg.

Denna filosofin tycker vi borde vara en svensk standard. Tills dess erbjuder vi gladeligen våra kunder det där lilla extra som behövs för att ni ska känna er 100% nöjda.


Se debatten i media:

Klicka på bilden eller länken nedan för att komma till artikeln.


Tinad torsk väger för lite



Mycket vatten i fryst fisk



Frysta laxfiléer badar i vatten


 

 

 

Skriv en kommentar