({0}) shopping_cart
Din varukorg är tom.
Ring oss

Fiskgryta med marulk, lax och scampi

0,00 kr
  • subtitles Full beskrivning

    2 portioner

    Soppa:
    1 paket saffran
    3 dl grädde
    3 dl mjölk
    1 dl vitt vin
    1 dl bong fiskfond
    1 av varje av lök,morot och palsternacka
    ½ kruka timjan
    2 klyftor vitlök
     
    Innehåll:
    100 gram marulk
    100 gram lax
    100 gram scampi
    1/3 purjolök
    2 morötter
     
    Gör så här:
    Hacka löken,vitlöken och rotfrukterna smått, fräs tillsammans med grovhackad timjan och saffran i riklig mängd olivolja i några minuter men ej så det tar färg. Häll på vitt vin och fiskfond och låt reducera till hälften. Häll på grädden och mjölken och låt koka upp under uppsikt, akta så det inte kokar över. Låt småputtra i 15 minuter och mixa sedan med stavmixer och sila genom finmaskig sil.
    Låt soppan koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt strimlad purjolök och morötter och låt de koka i 5 minuter innan du lägger i fisken och scampi. Låt småputtra tills allt är färdigt och servera gärna med hembakt bröd.