({0}) shopping_cart
Din varukorg är tom.
Ring oss

Kalventrecote & Tonfisk msc - 300 kr rabatt!

GRILLKAMPANJ - Kalventrecote och msc-märkt tonfisk

En mör köttig köttbit och en köttig mör fiskbit - Grillsäsongens oslagbara kombo!!

2,5 kg tonfisk och kalventrcote i bit 1.5-3 kg
*
 
1.845,00 kr
1.345,00 kr
  • subtitles Full beskrivning

    Om man som vi älskar både kött och fisk är detta en bra kombination att köpa. 

    2,5 kg msc-märkt tonfisk som går snabbt att grilla och kalventrecote i bit som man med fördel tillagar hel för att skiva upp vid servering.

    Observera att kalventrecoten är viktvara, 1.5-3 kg. Priset är beräknat på en bit som väger 1.5 respektive 2.3 kg.

    Tonfisken är rik på proteiner och har nyttiga fetter. Det är en av de populäraste grillfiskarna då den går snabbt att tillaga och har ett fast och matigt kött. Tricket för att få tonfisken riktigt bra är att halstra, steka eller grilla den snabbt, den ska helst vara rå i mitten för att bli saftig och god.

    Vid tillagning ska allt annat vara förberett, salladen klar och gästerna sitta vid bordet. Servera tonfisken direkt från grillen eller stekpannan och lägg upp på tallriken. Tillagas den för länge blir den lätt torr, men rätt tillagad är tonfisken en riktig smakupplevelse.

    Tonfisken levereras i perfekta portionsbitar om 45-60 gram, även kallat tonfiskmedaljonger.

    Kalventrecote är som oxentrecote väldigt saftig med tanke på det insprängda fettet. Kalven är mörare än oxen, har något mildare smak och  ett magert kött, ca 3% fett.
     
    För bäst resultat tillagas den med fördel hel i bit, för att skivas upp först vid servering. Då blir köttet som mörast och saftigast. Vill man ha mer BBQ känsla går det givetvis utmärkt att skiva upp och lägga på het panna eller grillgaller.
     
    Nu stundar grillsäsongen så varför inte satsa på en lyxig grillkväll?

    Kalventrecoten säljs hel i bit om 1,5-3 kg. Exakt pris fås vid leverans.
     
    Hur gillar du ditt kött?

    Blodigt / rare: 52-54˚C (Nöt, lamm)
    Medium / medium rare:  55-60˚C  (Nöt, kalv, lamm)
    Medium välstekt / medium:  58–68˚C  (Nöt, kalv, lamm)
    Välstekt / well-done:  70˚C (Fläsk, kyckling, nöt, kalv, lamm)

    Tillagningstips:

    1. Krydda först och stek/grilla sedan upp en yta runt hela entrecote biten.
    2. Tillaga den hel i ugn eller grilla indirekt till 54-56 grader i mitten.
    3. Låt vila i minst 15-20 minuter så tappar den inte så mycket vätska vid servering. Undvik folie då köttet mår bäst av att vila fritt.
    4. Skiva upp i 20 mm skivor och servera med kokt potatis, pommes eller en god sallad. Glöm inte bearnaise såsen!

  • label Produkttaggar