({0}) shopping_cart
Din varukorg är tom.
Ring oss

Lutfisk

Lutfisken har varit festmat i Sverige i 500 år och har länge varit ett måste på julbordet.
155,00 kr
  • subtitles Full beskrivning

    Lutfisken har varit festmat i Sverige i 500 år och har länge varit ett måste på julbordet.

    krokfångad långa utan skinn. Förpackning om 0,8-1,2 kg. Exakt pris fås vid leverans.

    Tillagning:

    "Skölj av fisken i kallt vatten.Lägg fisken i en kantin, strö över salt.1. Koka i ånga utan lock, om möjligt i lågtemperatur 75ºC, annars ugnens standard program för ånga. Koka med kärntemperaturkontroll, till en innertemperatur av 60ºC (Ca 25-30 minuter)2. Koka i varmluftsugn, 175ºC, med lock. Koka med kärntemperaturkontroll, till en innertemperatur av 60ºC (Ca 20-25 minuter)För att uppnå bästa kokresultat och minsta möjliga svinn, rekommenderar vi metod nr I. Om fisken blötläggs i kallt vatten över natten, blir resultatet en fastare fisk men ett större svinn."

     

    Beställningsvara färsk/fryst

  • library_books Specifikationer
    Fångstområde Island
    Hållbarhet 3-6 månader
    Förpackning om ~ 1 kg
    Latinskt namn Molva Molva
    Kilopris 155 SEK
  • label Produkttaggar
Kunder som köpte denna köpte också

Lax med skinn

Vår lax med skinn är producerad med ensamrätt för Sydfisk och är riktigt saftig och god. Bitar om ca 250 gram vilka är utmärkta att grilla, steka, ugnsbaka eller varför inte äta som sushi. Laxen odlas i Norges kustremsa utanför fjordarna. Fodras med 15-40% vegetabiliskt foder och håller en fantastisk kvalité.

Portioner: ca 20
Pris per portion: ca 50 kr

Lilla Julkassen - med nytt innehåll!

Här har vi samlat de fyra vanligaste laxsorterna för julen: Varmrökt, kallrökt, gravad, najadlax. Vi har även utökat med hovmästarsås, romsås och gourmetsill.

Kolja - msc

Koljan är liksom vår torskrygg MSC-märkt för ett hållbart fiske. Islänningarnas klara favorit och lämpar sig lika bra att steka och ugnbaka som att sjuda och lägga i folie på grillen.

Portioner: ca 34
Pris per portion: ca 33 kr