({0}) shopping_cart
Din varukorg är tom.
Ring oss

Ost - Ford Farm Cave Aged Cheddar

Vill man "grotta ner sig" i en riktigt god cheddarost är detta ett utmärkt alternativ. Söt, krämig, lantlig och jordig arom.
 
129,00 kr
 • subtitles Full beskrivning

  - Tillfälligt slutsåld -

  En grottlagrad cheddarost med en komplex blandning av söt, krämig, lantlig och jordig arom. Smakerna är stora, robusta och väl avrundade. Strukturen är fast och osten är krämfärgad.

  Ett rigtigt hantverk:

  Osten bärs för hand 60 meter ner under jorden i Wookey Hole Caves i Mendip Hills där de lagras. Den konstanta temperaturen och fuktigheten gör förvaringen ideal och får osten att ta till sig de distinkta smakerna av jord och nötighet.

  "Cheddaring" -processen (vridningen av ostmassa) utförs helt för hand, liksom saltning av ostmassa, ostpressning och bandage i ostduk.

 • library_books Specifikationer
  Färsk/Fryst Färsk
  Storlek 200 gram
 • label Produkttaggar
Kunder som köpte denna köpte också

Ost - Godminster Cheddar Hjärta

En ekologisk, fulländad Cheddar med en karakteristisk smak av smör och nöt med påtagliga saltkristaller. Helt utan tillsatser!

Löjrom Bodensee - 200 gram

En fantastiskt god, finkornig löjrom från en av Tysklands finaste insjöar. Helt klart ett prisvärt alternativ till Sveriges Guld, Kalix löjrom. Nu i mindre praktisk 200 grams burk.

Löjrom Kalix - msc

Löjrom är en svensk klassiker på restauranger och serveras oftast med typiska tillbehör eller ovanpå en toast Skagen. Löjrom är en given inventarie bland många gourmeter och ska helst avnjutas med ett fint vin.