Erbjudande!

Sockeye lax msc & Tonfisk msc

2,335.00kr

Två nyttiga och proteinrika fiskar som lämpar sig utmärkt på grillen. Passa på när vi har sänkt priset med hela 500 kr!

2,5 kg av vardera produkt

  • Fri hemleverans
  • Flexibla leveranstider
  • Flera olika betallösningar
Kategori:

Beskrivning

2,5 kg vardera av våra exklusiva fiskar – Alaska Sockey lax med skinn på ena sidan och tonfiskmedaljonger! Båda fiskarna är miljömärkta med msc, är väldigt näringsrika och innehåller 21-23% protein. Perfekt att grilla snabbt!

Tonfisken är rik på proteiner och har nyttiga fetter. Det är en av de populäraste grillfiskarna då den går snabbt att tillaga och har ett fast och matigt kött. Tricket för att få tonfisken riktigt bra är att halstra, steka eller grilla den snabbt, den ska helst vara rå i mitten för att bli saftig och god.

Vid tillagning ska allt annat vara förberett, salladen klar och gästerna sitta vid bordet. Servera tonfisken direkt från grillen eller stekpannan och lägg upp på tallriken. Tillagas den för länge blir den lätt torr, men rätt tillagad är tonfisken en riktig smakupplevelse.

Tonfisken levereras i perfekta portionsbitar om 45-60 gram, även kallat tonfiskmedaljonger.

Den vildfångade laxen Sockeye från Alaska är msc-märkt för ett hållbart fiske och är riktigt god. Laxen är mörkt röd i sin färg då den äter mycket småkräftor, plankton och krill. All vildfångad lax är rik på omega-3, B12 och D-vitamin som har antiinflammatoriska egenskaper och ger hälsofördelar till hjärtat, leder och minne.

Sockeye ska INTE förväxlas med ”pinklax” eller ”chumlax” som är av lägre kvalitet. Alaska laxen Sockeye är väldigt svår att få tag på då det är begränsad export till Europa av denna fisk. Beställ online och få fri hemkörning i hela Sverige medans vi har produkten på lager!

Tillagningstips:
Den vildfångade laxen är inte lika fet som den odlade och kräver lite delikatare tillagning. Stek på låg värme och servera när den precis har blivit klar. Filéerna är tunna så tillagningen går relativt snabbt.

Tonfisken ska ha en rå kärna och rekommenderad innertemperatur är max 32 grader.