({0}) shopping_cart
Din varukorg är tom.
Ring oss

Stora msc-lådan - 512 kr rabatt!

Den bästa miljömärkta fiskblandningen hittar du på Sydfisk! Vildfångad lax från Alaska, Fish´n chips, Kamtjatkaflundra (nyhet) och vår storsäljare torskrygg!

Portioner ca 67
Pris per portion ca 39 kr
3.111,00 kr
2.599,00 kr
 • subtitles Full beskrivning

  Alla fiskar i denna mixlåda är miljömärkta med MSC (https://www.msc.org) som garanterar ett hållbart ekosystem. Bra för miljön helt enkelt.

  Vildlax Alaska Sockeye:

  Den vildfångade laxen Sockeye från Alaska är msc-märkt för ett hållbart fiske och är riktigt god. Laxen är mörkt röd i sin färg då den äter mycket småkräftor, plankton och krill. All vildfångad lax är rik på omega-3, B12 och D-vitamin som har antiinflammatoriska egenskaper och ger hälsofördelar till hjärtat, leder och minne.

  Sockeyelaxen är inte lika fet som den odlade och kräver lite delikatare tillagning. Stek på låg värme och servera när den precis har blivit klar. Filéerna är små och tunna så tillagningen går relativt snabbt. Är utmärkt att använda till sushi!

  Fish´n chips - Tempurainbakad torskfilé:

  För familjer i farten är detta en utmärkt produkt som är snabb och enkel att tillaga. Tillagas direkt från fryst i fritös, ugn eller stekjärn. Räkna med 7-10 minuter per sida beroende på effekten på stekjärn och häll. Gillar era barn fiskpinnar kommer de att älska de här!

  Frittering: ca 180ºC 7-8 minuter Stekugn: 225ºC, ca 20-25 min. Varmluftsugn: 200ºC, ca 15-20 min

  Kamtjatkaflundra - Nyhet:

  Kamtjatkaflundran är en ny fisk på marknaden som kan liknas vid stor rödspättafilé. En riktigt bra vardagsfisk som funkar bra att panera eller bara steka upp i smör som den är. Eller varför inte göra en fiskgratäng?

  Kamtjatkaflundran har länge varit en välkänd matfisk i stora delar av Asien, bla i det japanska köket. Fiskens naturliga livsmiljö är i det tempererade vattnet i norra Stilla havet vid Kamtjatka halvön, därav namnet "Kamtjatka Flundra". 

  Torskryggfilé:

  Detta är storsäljaren bland våra produkter. Torsken är en riktig klassiker i svensk matkultur och går att tillaga på de flesta sätt. Perfekta portionsbitar på 120-160 gram som i sig själv är så pass god att kryddor blir överflödiga. Bryn på låg värme i panna med en del olja och en del smör och servera med valfria tillbehör. 

  2599 kr
  (3111 kr)

   

 • library_books Specifikationer
  Miljömärkning MSC - Marine Stewardship Council
  Förpackning om 9,5 kg netto
 • label Produkttaggar