({0}) shopping_cart
Din varukorg är tom.
Ring oss

Vilken temperatur på fisken och köttet?

Vill man ha ett riktigt bra resultat när man lagar mat är rätt innertemperatur A och O. När det gäller kyckling och fläsk är det viktigt att veta när köttet är tillräckligt genomstekt.

Ibland är detaljerna inte i samma storlek när man tillagar maten och då kan det vara bra med en digital termometer. Termometern ska alltid stickas in i mitten av den tjockaste delen. Har köttet ben ska termometern stickas in i mitten av den tjockaste delen intill benet.

 

Innertemperatur fisk

Hel fisk 56˚C (längs ryggbenet på fiskens tjockaste del)

Lax 56˚C

Tonfisk albacore 32˚C

Torsk 56˚C

Torskrygg 56˚C

Hälleflundra 56˚C 


 

Nedan följer innertemperatur för nötkött, lamm, kalv, fläsk, vilt, ren, kyckling och kalkon

 

Innertemperatur för blodigt, medium och välstekt

Blodigt / rare: 52-54˚C (Nöt, lamm)

Medium / medium rare:  55-60˚C  (Nöt, kalv, lamm)

Medium välstekt / medium:  58–68˚C  (Nöt, kalv, lamm)

Välstekt / well-done:  70˚C (Fläsk, kyckling, nöt, kalv, lamm)


Innertemperatur nötkött


Biff 55-70˚C

Entrecôte 55-70˚C

Flankstek 55-70˚C

Fransyska 70-75˚C

Högrev 80˚C

Nötbog 70-80˚C

Nötbringa 85-90˚C

Nötytterfilé 55-70˚C

Oxfilé 55-70˚C

Rostas 55-70˚C

Rumpstek 55-70˚C

Ungnötslever 60-70˚C

Ytterlår 80-85˚C

Märgpipa 80˚C

Nötfärs 70˚C

Rostbiff 58-70˚C

Ryggbiff 55-70˚C


Innertemperatur lamm

Lammentrecôte 58-70˚C

Lammfilé 58-70˚C

Lammfärs 70˚C

Lammkotlett 58-70˚C

Lammracks 58-70˚C

Lammstek 60-70˚C

Lammytterfilé 58-70˚C

Lammrostbiff 58-70˚C


Innertemperatur kalv

Kalventrecôte 60-70˚C

Kalvfilé 60-70˚C

Kalvfärs 70˚C

Kalvstek 65˚C

Kalvytterfilé 60-70˚C


Innertemperatur fläsk

Benfri fläskkotlett 70˚C

Benfri fläskkotlettrad 70˚C

Flintastek 70˚C

Fläskbog 70˚C

Fläskfilé 70˚C

Fläskfärs 70˚C

Fläskkarré 80-85˚C

Fläskytterfilé 70˚C

Grillspjut 70˚C

Julskinka 72˚C

Fläskkotlett 70˚C

Kotlettrad 72˚C

Skinka 70˚C

Skinkstek 70˚C

Sidfläsk 80˚C

Köttfärslimpa (blandfärs) 70˚C


Innertemperatur vilt och ren

Renstek 58-70˚C

Hjortfile 58-70˚C

Hjortstek 65-70˚C

Rådjurssadel 60-65˚C

Rådjursstek 60-70˚C

Vildsvin 72˚C

Vildsvinsstek 72˚C

Älgfilé, kalv 65˚C

Älgkött kalv, biff 60-70˚C

Älgfilé 58-70˚C

Älgstek, fransyska 70-75˚C

Älgkött kalv, entrecôte 60-70˚C

Älgkött, biff 58-70˚C

Älgkött, entrecôte 58-70˚C


Innertemperatur kyckling och kalkon

Hel kyckling 82˚C (intill benet)

Kycklingfilé 72˚C

Kycklingklubba 82˚C (intill benet)

Kycklinglår 82˚C (intill benet)

Kycklinglårfilé 72˚C

Kycklingspett med lårfilébitar 72˚C

Kycklingvingar 82˚C

Kalkon 72˚C (intill benet)

Kalkonbröst 72˚C

Kalkonfilé 72˚C