Tonfisk – msc

990.00kr3,960.00kr

Jamie Oliver – Tuna Steak
Supergoda och snabbt tillagade tonfiskmedaljonger på 45-60 gr! Tonfisken är en bra grillfisk, då den ska tillagas på hög värme under kort tid. Rekommenderad innertemperatur: 31-32 grader

Antal portioner: ca 50
Pris per portion: ca 10 kr

Ord.pris 396 kr/kg

  • Fri hemleverans
  • Flexibla leveranstider
  • Betalning vid leverans
Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: ,

Beskrivning

Som ett av få företag i Norden och som enda fiskbil i Skåne har vi msc-märkt tonfisk i vårt miljömärkta sortiment! Dessa kan vi leverera till hela Sverige!

Tonfisken är rik på proteiner och har nyttiga fetter. Det är en av de populäraste grillfiskarna då den går snabbt att tillaga och har ett fast och matigt kött. Tricket för att få tonfisken riktigt bra är att halstra, steka eller grilla den snabbt, den ska helst vara rå i mitten för att bli saftig och god.

Vid tillagning ska allt annat vara förberett, salladen klar och gästerna sitta vid bordet. Servera tonfisken direkt från grillen eller stekpannan och lägg upp på tallriken. Tillagas den för länge blir den lätt torr, men rätt tillagad är tonfisken en riktig smakupplevelse.

Detta är varken en blåfenad eller gulfenad tonfisk. Detta är en vitfenad, även kallad långfenad tonfisk, som genom sin miljömärkning är ett bra val till kommande grillsäsong.

Storleken på tonfiskmedaljongerna är 45-60 gram vilket gör tillagningen extra snabb! Tjocka tonfiskbitar som steks eller grillas så att 1/3 är rå i mitten.

Innertemperatur för de som använder termometer är 31-32 grader.

Tillagningstips med Jamie Oliver ser ni här: Jamie Oliver – Tuna steak

Smaklig spis!

Mer information

Vikt

10 kg netto, 2,5 kg netto, 5,0 kg netto

Specifikationer

Förvaring: Fryst -18°C
Miljömärkning:  MSC – Marine Stewardship Council
Latinskt namn:  Thunnus alalunga
Fångstområde:  FAO71
Hållbarhet:  12-18 månader
Storlek:  45-60 gr/st
Förpackning om:  2,5 kg netto
Kilopris:  396 SEK