({0}) shopping_cart
Din varukorg är tom.
Ring oss

Vi säljer bara äkta Kalix löjrom!

december 29, 2012

Sydfisk säljer endast äkta Kalix löjrom.

Med dagens artikel i Kvällsposten färsk i minnet vill vi göra klart för alla att vi endast säljer äkta Kalix löjrom från en leverantör som är registrerad av livsmedelsverket.

Vid frågor är ni välkomna att diskutera på vår facebooksida eller maila till oss här.


Se artikeln här: http://www.expressen.se/nyheter/falsk-lojrom-avslojad-efter-kontroller/

Falsk löjrom avslöjad efter kontroller

Lyxprodukten svensk löjrom har sålts under falsk flagg i butiker. Förpackningar märkta med beteckningen Kalix löjrom eller Svensk löjrom innehöll i själva verket rom från nordamerikanska fiskarter.

Butikspriset på äkta Kalix-löjrom kan vara över 2 000 kronor kilot. Det finns stora pengar att tjäna för den som säljer billigare importerad rom under falsk beteckning.
Det är Livsmedelsverket som har analyserat förpackningarnas innehåll och avslöjat fusket.
– Det är klart att det här är olagligt, säger Pontus Elvingsson, enheten för kontrollstöd vid Livsmedelsverket.
Hur stora mängder löjrom med felaktig beteckning som sålts till kunderna är inte klarlagt. Livsmedelsverket har informerat de kommuner där falska beteckningar hittats. Det är sedan upp till dem att gå vidare med undersökningar som eventuellt kan leda till polisanmälningar.

Oklar ansvarig
De löjromsförpackningar som haft felaktig märkning kommer från grossistföretagen Prosellco Havsproduker i Linköping och Svenska Havsdelikatesser i Göteborg.
Vem som är ansvarig för att löjrommen sålts under falsk flagg är oklart.
Svenska Havsdelikatesser har köpt sin rom från ett numera konkursdrabbat företag i Luleå, medan Prosellco Havsprodukter importerar löjrom från Nordamerika men köper den även i Sverige.
Av TT