Facebook Pixel

Löjrom

Visar alla 3 resultat

  • Erbjudande! Kalix Lojrom 75 gram 2022

    Kalix Löjrom – 75 gram

    249kr3,380kr
  • Erbjudande! Kalix Lojrom 500 gram 2022

    Kalix Löjrom – 2023

    1,290kr11,340kr
  • Erbjudande! Vanerlojrom 300 gram

    Vänerlöjrom – 250 gram

    645kr2,970kr

Därför är löjrom en eftertraktad delikatess

Att få till en bra löjrom är i sig ett riktigt hantverk. I slutändan hänger det mesta på produktionen om det blir en bra löjrom till slutkonsument. Det absolut viktigaste för att få till en riktigt bra rom är att noggrant rengöra den utan att skada romkornen.

Priset avgörs på grund av de korta fångstperioderna, den begränsade tillgången och det krävande arbetet att rensa, skölja och torka löjrommen.

Kalix löjrom fiskas från 20:e september och 4-5 veckor framåt, medan Vänerlöjrom fiskas med start 17:e oktober till 17 december.

Löjrommen är ett populärt val på grund av sin milda smak och delikata textur. Texturen på kornen är små och fasta med subtil sälta och passar mycket bra som inslag till många rätter. Utöver den delikata smaken är löjrom (coregonus albula) likt fisk en näringsrik källa med höga halter av protein, omega-3 fettsyror, vitaminer samt mineraler.

Hur förvarar och serverar man löjrom på bästa sätt för att bevara smak och kvalitet?

Löjrom som är fryst har en hållbarhet på upp till 2 år. Tinar man sin löjrom håller den 2-4 dagar i kylskåp. Bäst är att tina sin löjrom långsamt i kyl. Vill man inte tina hela burken går det bra att hacka loss lite försiktigt längs kanterna för att sedan lägga tillbaka sin burk i frysen.

Vill man packa om sin löjrom i mindre burkar går det utmärkt att frysa om löjrommen efter att man tinat upp den. Det viktiga är att bevara rommen på bästa sätt för en njutbar upplevelse.

Rom är en tidlös klassiker som passar perfekt som en smakförhöjare till middagen

Löjrommen (coregonus albula) är ett perfekt komplement till diverse maträtter, servera den med lämpliga tillbehör som passar dess smakprofil. Några exempel på lämpliga tillbehör kan vara gräddfil, rostat bröd, citronklyftor eller rödlök. En klassisk Löjromstoast är en populär förrätt, och en platta löjromschips är ett bra försnack när gästerna kommer.

Löjrom från hela världen: Utforska olika smaker och texturer

Rom har varit en stor och viktig del inom den svenska matkulturen och har blivit ett kännetecken inom den svenska matlagningen och gastronomin. Sydfisk erbjuder olika typer av rom med olika typer av smakprofiler, Vänerlöjrom (250g), Kalix löjrom (75g), Kalix löjrom (500g), Finsk Premium Löjrom (75g), Löjrom Bottenviken (500g), Sikrom Amerikansk (500g).

Kalix löjrom – 75g & 500g

Kalix löjrom har sitt ursprung från Kalixälven i norra Sverige. Kalix löjrom anses också vara en av de finaste typer av kaviar i världen. Kännetecknet för Kalix löjrom är dess delikata arom och krämiga konsistens. Kalix löjrom är äggen från siklöjan, som är en sötvattensfisk i Kalixälven. Kalix löjrom är en skyddad beteckning vilket innebär att endast rom som produceras i Kalix-området får säljas under namnet Kalix löjrom.

Kalix löjrom (75g)

4 x 75 gram – spara 80 kr
8 x 75 gram – spara 240 kr
20 x 75 gram – spara 1200 kr

Kalix löjrom (500g)
2 x 500 gram – spara 290 kr
4 x 500 gram – spara 1960 kr

Vänerlöjrom – 250g

Vänerlöjrom produceras av siklöjor, som fiskas från den största insjön i Sverige, Vänern. Det som kännetecknar smakprofilen från Vänerlöjrom är dess intensiva smak och den stora storleken på äggen. Vänerlöjrom har en skyddad ursprungsbeteckning, vilket betyder att enbart rom som är producerat från siklöjor i Vänern får kallas för Vänerlöjrom. Vänerlöjrom passar bra som förrätt eller som topping på smörgåsar.

Vänerlöjrom 1 x 250g pris 875kr

Finsk Premium Löjrom – 75 gram

Finsk premium löjrom har sitt ursprung från Siklöjan, en liten fisk som är vanlig i Finland och andra delar av Norden. Finsk premium löjrom är en delikatess med en unik smakprofil och hög kvalitet. Smakprofilen för Finsk premium löjrom beskrivs som mild, salt och nötig. Konsistensen är silkeslen och erbjuder en subtil sälta som balanseras av en mild sötma.

Förekommer ofta som en ingrediens i gourmetmatlagning och serveras på ett sätt som framhäver dess unika arom. Passar som topping på blinier, potatisplättar eller rågbröd. Även ett bra komplement till gräddfil, crème fraiche, rödlök eller med hackad persilja.

Finsk Premium Löjrom (75g) 4 x 75g – spara 120kr 8 x 75g – spara 320 kr

Löjrom Bottenviken – 500g

Löjrom Bottenviken kommer från laxen siklöja också kallad “löja” som finns i Bottenviken. Den karakteristiska smaken beskrivs som mild, salt och nötaktig. Det är en eftertraktad råvara som används på många lyxrestauranger runt om i världen. Likt Kalix löjrom är även Bottenviken en skyddad beteckning.

Löjrom Bottenviken (500g) 2 x 500g – spara 200kr 4 x 500g – spara 600 kr

Sikrom Amerikansk (500g)

Sikrom har sitt ursprung från lax, öring, röding eller storsik. Sikrom bjuder på stora ljusorange korn med krämig konsistens. Kan användas på olika sätt till matlagning.

Sikrom Amerikansk (500g) 2 x 500g – spara 200kr 3 x 500g – spara 400kr 4 x 500g – spara 700kr

Leverans och betalning

Fri hemleverans utan några som helst extra kostnader (gäller vid köp över 990 kr). Efter beställningen ringer vi upp er och bokar en tid till hemleverans som passar er.

Betalning vid hemleverans görs endast vid telefonbeställningar, via swish.

Vi levererar i hela Skåne och upp till Halmstad – Ljungby – Växjö – Kalmar.

0
    0
    Din varukorg
    Din varukorg är tomTillbaka till produkterna