Vilken temperatur på fisken och köttet?

Innertemperatur fisk
Hel fisk 56˚C (längs ryggbenet på fiskens tjockaste del)
Lax 56˚C
Tonfisk albacore 32˚C
Torsk 56˚C
Torskrygg 56˚C
Hälleflundra 56˚C
Innertemperatur för blodigt, medium och välstekt kött
Blodigt / rare: 52-54˚C (Nöt, lamm)
Medium / medium rare: 55-60˚C (Nöt, kalv, lamm)
Medium välstekt / medium: 58–68˚C (Nöt, kalv, lamm)
Välstekt / well-done: 70˚C (Fläsk, kyckling, nöt, kalv, lamm)


Innertemperatur nötkött
Biff 55-70˚C Entrecôte 55-70˚C Flankstek 55-70˚C
Högrev 80˚C Nötbog 70-80˚C Fransyska 70-75˚C
Nötbringa 85-90˚C Nötytterfilé 55-70˚C Oxfilé 55-70˚C
Rostas 55-70˚C Rumpstek 55-70˚C Ungnötslever 60-70˚C
Ytterlår 80-85˚C Märgpipa 80˚C Nötfärs 70˚C
Rostbiff 58-70˚C Ryggbiff 55-70˚C
Innertemperatur lamm
Lammentrecôte 58-70˚C Lammfilé 58-70˚C Lammfärs 70˚C
Lammkotlett 58-70˚C Lammracks 58-70˚C Lammstek 60-70˚C
Lammytterfilé 58-70˚C Lammrostbiff 58-70˚C


Innertemperatur kalv
Kalventrecôte 60-70˚C Kalvfilé 60-70˚C Kalvfärs 70˚C
Kalvstek 65˚C Kalvytterfilé 60-70˚C
Innertemperatur fläsk
Benfri fläskkotlett 70˚C Benfri fläskkotlettrad 70˚C Flintastek 70˚C
Fläskbog 70˚C Fläskfilé 70˚C Fläskfärs 70˚C
Fläskkarré 80-85˚C Fläskytterfilé 70˚C Grillspjut 70˚C
Julskinka 72˚C Fläskkotlett 70˚C Kotlettrad 72˚C
Skinka 70˚C Skinkstek 70˚C Sidfläsk 80˚C
Köttfärslimpa (blandfärs) 70˚C


Innertemperatur vilt och ren
Renstek 58-70˚C Hjortfile 58-70˚C Älgstek, fransyska 70-75˚C
Hjortstek 65-70˚C Rådjurssadel 60-65˚C Älgkött kalv, entrecôte 60-70˚C
Rådjursstek 60-70˚C Vildsvin 72˚C Älgkött, biff 58-70˚C
Vildsvinsstek 72˚C Älgfilé, kalv 65˚C Älgkött, entrecôte 58-70˚C
Älgkött kalv, biff 60-70˚C Älgfilé 58-70˚C
Innertemperatur kyckling och kalkon
Hel kyckling 82˚C (intill benet) Kycklingfilé 72˚C Kycklingklubba 82˚C (intill benet)
Kycklinglårfilé 72˚C Kycklingspett med lårfilébitar 72˚C Kycklingvingar 82˚C
Kalkon 72˚C (intill benet) Kalkonbröst 72˚C Kalkonfilé 72˚C
