Erbjudande!

Lax, Vildfångad Alaska Sockeye – msc

1,590.00kr2,880.00kr

Msc-märkt vildlax från Alaska! Fantastiskt god med rött och smakrikt kött. Fri hemleverans av miljömärkt fisk när den är som bäst.

Slut på lager

Det är idag osäkert när vi får in ny leverans av Sockeyelax. Under tiden rekommenderar vi vår Benella Regnbåge som finns i både portionsbit och ryggfilé. Svensk närproducerad fisk när den är som absolut bäst!

  • Fri hemleverans
  • Flexibla leveranstider
  • Flera olika betallösningar
Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , ,

Beskrivning

Den vildfångade laxen Sockeye från Alaska är msc-märkt för ett hållbart fiske och är riktigt god. Laxen är mörkt röd i sin färg då den äter mycket småkräftor, plankton och krill. All vildfångad lax är rik på omega-3, B12 och D-vitamin som har antiinflammatoriska egenskaper och ger hälsofördelar till hjärtat, leder och minne.

Lax vildfångad Alaska Sockeye ska INTE förväxlas med ”pinklax” eller ”chumlax” som är av lägre kvalitet. Alaska laxen Sockeye är väldigt svår att få tag på då det är begränsad export till Europa av denna fisk.

Beställ online och få fri hemkörning i hela södra Sverige.

Tillagningstips:
Den vildfångade laxen är inte lika fet som den odlade och kräver lite delikatare tillagning. Stek på låg värme och servera när den precis har blivit klar. Filéerna är tunna så tillagningen går relativt snabbt.

Mer information

Vikt

2,5 kg netto, 5 kg netto – spara 300 kr

Specifikationer

Förvaring: Fryst -18°C
Miljömärkning: 
MSC – Marine Stewardship Council
Latinskt namn:  Salmon Salar
Ursprungsland:  USA
Fångstområde:  Alaska
Hållbarhet:  20220731
Storlek :  ca 150 gr
Förpackning om:  2,5 kg / 5 kg
Kilopris:  576-636 SEK