Erbjudande!

Panerad rödspätta – msc

720.00kr1,340.00kr

Vår panerade rödspätta är gjord på hel spättafilé och är ett bra alternativ när det ska gå snabbt med matlagningen. Tillagas direkt från fryst och är klart på ca 10 minuter.

Stek i smör på mellanhög värme så att ytan blir krispig och gyllenbrun. Servera med exempelvis potatismos och ärtor. Busenkelt!

  • Fri hemleverans
  • Flexibla leveranstider
  • Flera olika betallösningar
Rensa
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,

Beskrivning

En av våra populära ”färdigprodukter” är panerad spätta som är enkel att tillaga antingen i stekjärn, ugn eller i fritös. Ett bra val för dagar då man vill äta nyttigt men inte har så mycket tid för förberedelser. Tinas ej innan tillagning så på 10-15 minuter har man en fiskrätt klar, som passar utmärkt att servera med lite grönsaker och en klick remouladsås. Gillar ungarna fiskpinnar kommer de älska de här!

Det finns en uppsjö av leverantörer av färdigpanerad fisk. Många är bra – men detta är i vårt tycke Rolls Roycen av panerad spätta. Från samma leverantör har vi även Fish´n Chips, (tempurainbakad torskfilé). Det är också en riktig smaksensation när det kommer till färdigpanerade produkter. Vill du testa båda har vi såklart en Panerad mixlåda här.

Allerginyckel:

Gluten: Ja
Mjölkprotein: Nej
Äggprotein: Nej
Sojaprotein: Nej
Mandel: Nej
Citrus: Nej
Azofärger: Nej
Fisk: Ja
Jordnötter: Nej
Kräftdjur: Nej
Lupin: Nej
Paprika: Nej
Selleri: Nej
Senap: Nej
Sesamfrö: Nej
Solrosolja: Nej
Svaveldiox: Nej
Ärtprotein: Nej

Ytterligare information

Vikt

2,5 kg netto, 5 kg netto – spara 100 kr

Specifikationer

Förvaring: Fryst -18°C
Miljömärkning:  MSC – Marine Stewardship Council
Latinskt namn:  Pleuronectes platessa
Fångstområde:  Nordostatlanten
Hållbarhet:  6-12 månader
Förpackning om:  2,5 kg netto
Kilopris:  268-288 SEK

Recept

Panerad rödspätta med remouladsås

Panering
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd

Remoulad
1 dl majonäs
1 tsk curry
0,5 gul lök
1 ättiksgurka
citron
dill

Servering
4 msk Regnbågsrom från Piteå
4 skivor grovt bröd
4 knippen dill
1 citron
70 gr sallad

Gör så här:

Remoulad
Blanda majonnäs med curry, hackad lök och ättiksgurka, dill och smaksätt med lite citron och salt.

Panerad rödspätta
Panera spättan i mjöl, följt av uppvispat ägg och till sist ströbröd. Stek på medelhög värme i rikligt med smör för att få en frasig yta på fisken.

Servera gärna spättan på ett grovt bröd med remouladen, lite sallad, citron och dill.

Smaklig spis!

Vill du göra det enkelt för dig?

Beställ vår färdigpanerade rödspättafilé. Gott, nyttigt och enkelt.