Nettovikt - vad är det?

Vattenglaceringen runt fisk och skaldjur behövs för att produkterna ska få en lång hållbarhet. Finns det ingen vattenglasering torrfryser produkterna och tappar både färg och smak.

Nettovikt innebär vikten som är kvar när man hällt av vattenglaceringen som finns runt alla produkter. Vattenglaseringen kan vara allt från 2-20% vilket innebär att om man handlar fisk för 2000 kr kan priset för vattnet på fisken hamna på 400 kr. Detta vattnet häller man rakt ut i vasken.

Sydfisk tar aldrig betalt för vattenglaseringen, utan denna ligger som övervikt i varje förpackning. Köper ni 2,5 kg torskrygg, ligger det ca 2,8 kg i förpackningen. Detta gör att i de flesta fall får ni mer än 2,5 kg i nettovikt. Säljer vi något där innehållet är 2,5 kg brutto, tar vi endast betalt för 2,25 kg.

Denna filosofin tycker vi borde vara en svensk standard. Tills dess erbjuder vi gladeligen våra kunder det där extra som behövs för att ni ska känna er 100% nöjda.

Se debatten i media

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5106972

http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/mycket-vatten-i-fryst-fisk/

http://www.svd.se/mat-och-vin/frysta-laxfileer-badar-i-vatten_7361360.svd

Smakgaranti

Vi lämnar en månads smakgaranti på allt som säljs, både via hemsidan och vid direktförsäljning. Skulle ni mot förmodan inte vara 100% nöjda så byter vi givetvis ut er vara mot en ny eller erbjuder pengarna tillbaka. Lättast är att skicka ett meddelande här, eller ringa 040-617 03 03. Ert kvitto gäller som garanti.

För att vi i vår tur ska kunna reklamera varan till leverantören, krävs det att detta sker senast 30 dagar från försäljningsdatum. Ring eller maila oss därför direkt, så får ni nya produkter som ni kan njuta av under tiden. Är ni inte nöjda vill vi göra allt för att ni ska bli det!